Streep door wedstrijden Nulandia dit weekend na plotseling overlijden jeugdtrainer

Marco Meulendijk, jeugdtrainer bij Nulandia, is zaterdagochtend plotseling overleden. De club is in rouw en heeft uit respect alle wedstrijden voor dit weekeinde afgelast.

De 50-jarige Meulendijk werd getroffen door een hartstilstand. Sinds zijn jeugd was hij lid bij de voetbalclub uit Nuland. Eerst speelde hij zelf bij diverse teams. Daarna werd hij trainer van jeugdteams, waaronder de B1, C2, A2 en de laatste jaren Nulandia JO15-1. Met enkele teams behaalde hij een kampioenschap.

You'll never walk alone

Meulendijk werkte al meer dan 10 jaar samen met John Gabriëls. Elke training en wedstrijd bereidde het duo minutieus voor. Volgens de club een werkwijze waar menig jeugdleider een voorbeeld aan kan nemen. 'You'll never walk alone. Marco, bedankt voor alles!', schrijft het bestuur van de club.

Met zijn vijftigste verjaardag werd Meulendijk onlangs verrast met een spandoek van de club met de tekst 'Nulandia, trainen is zijn lust en leven, Marco wil daar alle energie aan geven'. 

Carnaval

De Nulander was ook actief lid van carnavalsvereniging C.O. Nuland. Hij begon zijn carrière daar in 2007 als Adjudant van Prins John d’n Twidde. De afgelopen jaren was hij als Raadslid onder meer verantwoordelijk voor de foto's en social media en hielp hij bij het bouwen van de nieuwe Prinsenboot. Voor zijn inzet werd hij in 2017 benoemd tot Admiraal. Ook bij de carnavalsvereniging wordt geschokt gereageerd op zijn overlijden. "Helaas heeft hij ons nu verlaten en zal d’n Boot voor altijd een lege plek hebben", aldus de vereniging op haar website.