advertentie Banner SNLR.nl

Strenge maatregelen op Foodcourt: 'vrees dat we op slot gaan'

Samenscholen is nu uit den boze, maar veel bezoekers op het Foodcourt in Uden hebben die boodschap nog steeds niet begrepen. De gemeente neemt daarom nu strenge maatregelen. 

Alle parkeerplaatsen zijn met dranghekken afgezet en de afhaalloketten van de restaurants zijn alleen nog te bereiken via één route. Automobilisten mogen hun bestelling alleen nog ophalen en moeten die thuis opeten. Handhavers houden de hele dag in de gaten of de regels worden nageleefd. 

Tekst gaat verder onder de video

Desalniettemin parkeren ook maandag weer veel bezoekers hun auto langs de kant van de weg, om hun maaltijd daar op te eten. Sommigen stappen zelfs uit, anderen veroorzaken opstoppingen. Subway-bedrijfsleider Veronique Geerts wil die mensen behoeden voor erger. "Fijn dat jullie ons steunen en langs komen, maar haal alsjeblieft alleen je bestelling op en rij door naar huis. Want ik ben bang dat als jullie blijven parkeren en de gemeente nog meer maatregelen moet nemen, het Foodcourt binnenkort op slot moet." 

Aardbeien Drive-in
De gemeente heeft ook maatregelen genomen bij de Aardbeien Drive-in van Jan en Birgitte een paar honderd meter verderop. Daar staat dagelijks een file van ruim honderd auto's, die voor opstoppingen zorgde bij de op- en afrit van de A50. Nu is voor bezoekers van de drive-in alleen nog eenrichtingsverkeer toegestaan vanaf de Strikseweg. 

De gemeente gaat nu in beraad over de situatie, zoals die maandag was op het Foodcourt. Naar aanleiding daarvan wordt besloten of er nog duidelijkere verbodsborden voor parkeren langs de weg moeten worden geplaatst.