"Strijd voor schimmelvrije huizen is niet voor niets geweest"

Er waren honderden klachten, een zwartboek en een onafhankelijk onderzoek voor nodig. Maar nu heeft woningcorporatie Zayaz de problemen in de huurwoningen in de Kruiskamp in beeld. En is voornemens de problemen aan te pakken.

"Het is spijtig dat we de klachten niet eerder in beeld hadden", laat bestuurder van Zayaz Mohamed Acharki desgevraagd weten. Een onafhankelijk onderzoek was ervoor nodig om de klachten die bewoners al jaren hebben, in beeld te brengen.

Die bewoners verenigden zich in juli vorig jaar onder de vlag van de Bossche SP om Zayaz duidelijk te maken dat hun woningen door tocht- vocht en schimmelplekken onbewoonbaar zijn.

Nu blijkt eindelijk dat we niet zomaar iets riepen

Kimberly Netten

In een brief aan de Kruiskampers liet Zayaz deze week weten de problemen aan te gaan pakken. Acharki: "We hebben 350 huurders gebeld, waarvan de helft klachten had. Van een gedeelte daarvan, hadden we de problemen in beeld. Maar van zo'n 40 huizen niet." Er staat een renovatie van huizen in die wijk op de planning deze zomer. "Een gedeelte van de huizen met problemen wordt dan aangepakt. Bij de huizen die niet bij die renovatie zitten, gaat een aannemer de problemen inventariseren", legt Acharki uit.

De bewonersgroep is opgelucht dat Zayaz de klachten nu serieus neemt. "We hebben al die tijd niet voor niets gestreden", zegt Kimberly Netten namens de buurt. "Nu blijkt eindelijk dat we niet zomaar iets riepen. Het is nog even afwachten of de problemen hierna ook echt voorbij zijn. Maar we hebben vertrouwen. "

advertentie

Lees ook deze artikelen