advertentie Banner SNLR.nl

Strijden om kampioenschap Ultimate Frisbee in Den Bosch

22 teams strijden zondag om het kampioenschap van de Nederlandse Ultimate Frisbee mixed competitie op het Sportpark Noord in Den Bosch.

Teams moesten, verdeeld over vijf divisies, tijdens twee eerdere competitiedagen strijden om een plek op de slotdag aanstaande zondag. Ook Den Bosch is op die dag vertegenwoordigd door Swamp Dragon, maar de ploeg maakt geen reële kans om de titel te winnen.

Tijdens de wedstrijden spelen mannen en vrouwen samen. Op het veld moeten dan ook minimaal drie of vier van de zeven veldspelers vrouw zijn. Ultimate Frisbee wordt gespeeld op een veld van 100 bij 37 meter. Vergelijkbaar met rugby moeten de spelers de frisbee overgooien naar elkaar en zo het scoringsvlak aan het eind van het veld bereiken. Er wordt pas gescoord als de frisbee daadwerkelijk wordt gevangen in het scoringsvlak. Een groot verschil met rugby is dat de spelers niet mogen lopen met de frisbee.

Ultimate Frisbee

Sinds 2015 wordt, na lobbyen, de sport erkend door het Internationaal Olympisch Comité en volgend jaar wordt er dan ook in Leeuwarden het WK gehouden.

De finale wordt vanaf 16:15 uur gespeeld.