Studenten HAS Den Bosch ‘challengen’ zichzelf om voedselverspilling tegen te gaan
Studenten van HAS Green Academy in Den Bosch gaan zichzelf uitdagen om één week lang zo min mogelijk voedsel te verspillen. Dat doen ze in het licht van de landelijke ZERO Food Waste Challenge, die ook door HAS georganiseerd wordt.
Met deze ‘challenge’ wil de HAS de studenten bewustmaken van voedselverspilling in scholen, instellingen en in de voedselindustrie. De studenten gaan daarom samen concrete oplossingen bedenken voor het terugdringen van voedselverspilling. Dat doen ze onder andere via online masterclasses en projectgroepen, waarin ze van organisaties als het Voedingscentrum en de Voedselbank, vraagstukken krijgen over voedselverspilling.
De student of de groep studenten die uiteindelijk het meest impactvolle voedselverspillingsproject weet neer te zetten, wint de ZERO Food Waste Challenge Award. Deze prijs zal op 12 maart 2024 worden uitgereikt. De winnares van vorig jaar was Silke uit Helvoirt, met haar project Get Saucy. Zij bedacht een kant-en-klare saus, die je vanuit de diepvries in portieblokjes kunt gebruiken met als doel meer broccolistronken- en bladeren op het bord van de consument te laten belanden.
De ZERO Food Waste Challenge loopt van 12 september tot en met 19 september.