advertentie Banner SNLR.nl

Studenten KW1C halen ruim 6000 euro op voor 3FM Serious Request

DEN BOSCH - Studenten van het Koning Willem 1 College wandelden vrijdag van hun school naar de Parade om geld in te zamelen voor Serious Request. Ze haalden in ruim 4 uur tijd 6023,90 euro bij elkaar.

Voor elke student die het half uurtje van de Onderwijsboulevard of de Vlijmenseweg naar het Boschâ Winterparadijs wandelt, doneert het Koning Willem 1 College één euro aan het goede doel. 
Organisator Serge van Sassen: âHet Koning Willem 1 College is een UNESCO-school en daarom gaat het bedrag naar een van de gekoppelde doelen van 3FM Serious Request: noodhulp bij oorlog en conflicten. Wij willen onze studenten vertrouwd maken met het UNESCO-gedachtengoed en een bijdrage laten leveren aan een betere wereld."
Marshmallows
De organisatie is in handen van studenten van de opleiding evenementenorganisatie. De actie bestaat niet alleen uit wandelen: op het Bosch winterparadijs zijn nog veel meer activiteiten waarmee geld opgehaald wordt. Zo vertelt student Mandy Bloemers: âWe verkopen marshmallows en warme chocomel, er is een kunstschaatsers en treden artiesten op.â

Bijna de hele dag regent het, maar dat lijkt een aantal studenten niet uit te maken. âWat is dat half uurtje wandelen nu, vergeleken bij wat mensen in oorlogsgebieden moeten doorstaan?â
Uiteindelijk leverden alle inspanningen 6023,90 euro op, inclusief een donatie van de gemeente van 1500 euro.