advertentie Banner SNLR.nl

Studenten maken VR-game over Middeleeuws Den Bosch

De Bossche geschiedenis zo realistisch mogelijk weergeven met hulp van een Vitual Reality-spel. Daar streven studenten en Erfgoed ‘s-Hertogenbosch naar met een spel over de Pieckepoort.

Het spel speelt zich af in het Den Bosch uit de 15e eeuw. Spelers maken een wandeling langs de Middeleeuwse Pieckepoort en speuren naar voorwerpen uit die tijd. Woensdag werd het spel in het Groot Tuighuis gepresenteerd door Erfgoed Den Bosch en gamestudenten van vakschool SintLucas.

“Ik ben enorm trots op de studenten”, zegt Dennis Dekker van Erfgoed ‘s- Hertogenbosch. “Ze hebben er anderhalf jaar met verschillende teams aan gewerkt. En dat het dan zo goed uit de verf is gekomen, is super.” Student en spelontwikkelaar Vincent Boyce vond het een hele ervaring. “Je werkt met archeologische voorwerpen en die maak je dan in 3D. Dat is heel leuk en interessant.”

Excursie
Via het spel maakt Erfgoed ‘s- Hertogenbosch de historische collectie en informatie toegankelijk voor een breed publiek. Dekker: "Bezoekers van het Groot Tuighuis kunnen het spel reserveren. Ook kunnen scholen die hier op excursie komen, er gebruik van maken. Maar we willen ook met het spel de stad in: hoe leuk is het als we dit spel op de plaats van de voormalige Pieckepoort, het Wilhelminaplein, kunnen doen?"

Het blijft als het aan Dekker ligt, niet bij dit spel. "We willen graag uitbreiden naar de Vughterstraat en de Markt. Maar daarvoor zijn we ook deels afhankelijk van studenten die met het erfgoed dat project willen aangaan."