Studeren in ‘je eend(t)je’ in Osse bibliotheek

De bibliotheek in Oss is weer geopend om te studeren. Voorlopig is er plek voor maximaal dertig bezoekers die willen leren.

Om ervoor te zorgen dat het aantal studieplekken niet overschreven wordt, krijgt iedere student die komt studeren een badeendje mee. “Als er geen badeendjes meer zijn, is er geen plek meer”, vertelt Maaike van der Burgt van de bibliotheek. Het is vanwege de anderhalvemetermaatregel niet toegestaan om samen te studeren. “Daarom zeggen we ook, studeren doe je in ‘je eend(t)je’.”

Volgens Van der Burgt vinden de studenten de badeendjes wel grappig. “Ze zetten ‘m ook voor zich op tafel.”  Student Lynn Wildeman merkte de eendjes maandagochtend op toen ze ging studeren in de bieb. "Ik vind de badeendjes erg creatief van de bieb. Ik ben sowieso erg blij dat ik hier weer terecht kan om te studeren", zegt ze. Om te studeren in de bibliotheek kun je spontaan een bezoek brengen aan de bieb, maar een afspraak maken kan ook. “De studieplekken zijn overigens niet alleen voor studenten. Er zijn ook oudere mensen die bijvoorbeeld een taal leren”, aldus Van der Burgt.

De studieplekken zijn geopend tussen 10.00 en 16.00 uur. De werkplekken in de bieb, voor bijvoorbeeld zzp’ers, blijven vooralsnog gesloten.