'Honderden' medewerkers supermarkt Jumbo moeten op zoek naar nieuwe baan

Honderden medewerkers van supermarktketen Jumbo moeten volgens RTL Z op zoek naar een nieuwe baan vanwege de aanstaande 'nieuwe winkelorganisatie'. Jumbo zelf laat weten dat het uitgangspunt is dat er 'geen banen verdwijnen'.

In een brief die het Veghelse concern naar het personeel heeft verstuurd - en die in het bezit is van RTL Z - blijkt dat de organisatie flink gaat worden veranderd en dat de functies 'afdelingschef' en 'eerste medewerker' komen te vervallen.

De medewerkers die hun baan kwijtraken, kunnen overigens wel solliciteren op één van de nieuwe functies bij Jumbo, maar of dat er evenveel zijn als er komen te vervallen, is niet bekend. De nieuwe winkelorganisatie moet op 13 september ingaan.

Op de eigen website laat Jumbo maandag het volgende weten: “Vandaag hebben wij ons nieuwe winkelorganisatiemodel bekendgemaakt, waarmee we na de zomer starten. De plannen hiervoor zijn met de medewerkers gedeeld. Met deze organisatiewijziging kan Jumbo beter inspelen op de huidige en toekomstige wensen van de klant. We hebben de medewerkers meegenomen in wat de aanpassingen in de praktijk betekenen. Het uitgangspunt is dat er geen banen verdwijnen. De inhoud van een aantal functies zal wel veranderen, waarbij we sterk inzetten op talentontwikkeling. Verder komt een aantal functies te vervallen, waarvoor passende functies in de plaats komen. Medewerkers met een vast contract krijgen voorrang bij het solliciteren op een nieuwe functie."

Eerder dit jaar kon Jumbo nog melden dat het coronajaar de supermarktketen geen windeieren heeft gelegd: de omzet was namelijk met 15 procent gestegen.