advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Supportersbus FC Den Bosch vernield

Onbekende supporters hebben vorige week na de wedstrijd tegen FC Eindhoven de bus waarmee ze werden vervoerd, vernield. De gevolgen zijn groot: de club moet opdraaien voor de schade van negenduizend euro, de busmaatschappij wil de supporters niet langer vervoeren.

Dat betekent dat supporters vrijdagavond vooralsnog niet kunnen worden vervoerd naar Waalwijk voor de wedstrijd tegen RKC. “We weten niet of we dit opgelost krijgen voor vrijdag. Dat hangt af van of wij een andere busmaatschappij bereid vinden om het vervoer over te nemen”, laat FC Den Bosch weten. “Dit betekent dat supporters mogelijk niet met de bus naar Waalwijk kunnen en dat mogelijk supporters gedupeerd worden door het gedrag van enkele onverlaten.”

‘Beroep op sociale controle’
De club is not amused over het gedrag van de vandalen: “Het kan in onze ogen niet zo zijn, dat enkelingen het voor een grote groep, welwillende supporters verpesten. Daarom voelen wij ons helaas genoodzaakt een beroep te doen op de onderlinge sociale controle.”

Supporters die meer weten over de vernielingen, worden opgeroepen om contact op te nemen met de club. FC Den Bosch laat weten dat de informatie vertrouwelijk wordt behandeld.

Controle met drugshond
Als FC Den Bosch er in slaagt om toch nog busvervoer naar Waalwijk te regelen, kunnen supporters rekenen op ‘zwaar verscherpte’ controles: “Bij het inchecken van de bussen zullen wij anders te werk gaan dan gebruikelijk. Dit betekent onder andere dat van ieder individu de seizoenkaart of club card wordt ingenomen en dat fouillering met behulp van een drugshond tot de mogelijkheden behoort.”

Volgens de club is er in de vernielde bus door supporters drugs gebruikt: “Supporters die zichtbaar onder invloed van drank en drugs zijn, wordt de toegang tot de bussen ontzegd. Ook krijgen zij direct een lokaal stadionverbod opgelegd.”