advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Supportersvereniging FC Den Bosch probeert rellen te voorkomen

Zo’n 250 leden van supportersvereniging FC Den Bosch lopen momenteel door de gemeente Den Bosch om de politie te helpen tijdens mogelijk nieuwe rellen. De supportvereniging wil dat er een eind komt aan de ongeregeldheden.

“Bizar wat er gisterenavond is gebeurd”, vertelt Leon Kerssens van de supportersvereniging. “Wij hebben de politie daarom onze hulp aangeboden. Het wordt tijd dat deze relschoppers worden aangepakt. We willen natuurlijk geen geweld gebruiken, maar we hopen dat we ze op de een of andere manier kunnen afschrikken”, aldus Kerssens 

Oranje hesjes
De supporters lopen rond in oranje hesjes die ze van de politie zouden hebben gekregen. Een woordvoerder van de politie laat echter weten dat dit niet het geval is. “Alle hulp is welkom, maar deze hesjes komen niet van ons. Daarnaast moeten ook zij om 21.00 uur binnen zijn.”

De 250 supporters zijn opgesplitst in drie groepen van zo’n 80 man die door het centrum van Den Bosch, Rosmalen en Empel lopen. “Het is nu nog rustig en hopelijk blijft dat zo. We willen tot 23.00 uur rond blijven lopen; we willen onze stad beschermen.”