Kookboek 'Tafels vol Liefde' met recepten van nieuwkomers

Vrijdag wordt het eerste exemplaar van het kookboek Tafels vol Liefde overhandigd aan burgemeester Wobine Buijs. De Syrische Rania Abdo mocht het boek al inzien.

Abdo en haar man Zouhir zijn in het boek terug te vinden met het recept Sarma. Het gerecht bestaat voornamelijk uit wijnbladeren en gekruide rijst. Het is een typisch Syrisch gerecht dat geserveerd wordt op normale dagen maar ook op te dienen is op dagen dat er bezoek komt. “Iedereen houdt van sarma”, zegt Abdo enthousiast. 

Vindbaar
Rania en Zouhir wonen met hun twee kinderen al ruim twee jaar in Nederland en weten de ingrediënten voor de Syrische maaltijden inmiddels makkelijk te vinden. "Eerst ging ik naar de Turkse winkel en daarna naar de Syrische winkel", vertelt Rania. Steeds vaker gaat ze gewoon naar de Jumbo. "Ik kan daar alles vinden!", jubelt ze.

 

(Tekst loop door onder foto)

Hollandse pot
Naast gerechten uit het Midden-Oosten houdt de familie Abdo ook van de Nederlandse keuken. Hun favoriet? "Pannenkoeken! Als we er een paar dagen geen  hebben gehad, zegt mijn dochter dat het weer tijd is voor pannenkoeken", zegt Rania, die naast het leren van de Nederlandse taal ook tijd geïnvesteerd heeft in het leren over de Nederlandse keuken met het boek Hollandse pot. 

In totaal zijn er 27 recepten van Ossenaren terug te vinden in het kookboek, geschreven door Kitty Schaap en Manjo van Boxtel. “Het gaat van soepen uit Colombia en Marokko, hoofdgerechten met vlees, vis of vegetarisch en nagerechten. Er is echt van alles”, zegt Van Boxtel. De foto’s in het boek zijn gemaakt door Thomas Segers. Lonneke Hoogstede verzorgde de vormgeving.

advertentie <p>Banner Trined 0719</p>

Lees ook deze artikelen