't Vijfeiken in Heesch krijgt een zesde eik: basisschool Eikenwijs

Eikenwijs is de nieuwe naam van basisschool Toermalijn-Delta in Heesch. Dinsdagmiddag werd de naam van de samenwerkingsschool aan 't Vijfeiken onthuld.

De school was al enige tijd op zoek naar een nieuwe naam, omdat Toermalijn-Delta een te lange, niet zo leuke naam is. Tenminste, dat vonden de leerlingen. In een eigen jeugdjournaal gingen de kinderen op zoek naar een geschiktere naam. Nadat alle inzendingen binnen waren, heeft het personeel van de basisschool gestemd. De identiteitscommissie heeft uit de vijf beste namen gekozen voor Eikenwijs. Die naam is bedacht door leerling Chris uit 2C.

De kinderen moesten dinsdagmiddag een puzzel zien op te lossen om achter de nieuwe naam te komen. Groep 4A had als eerste het goede antwoord gevonden. 

Stevig geworteld

De nieuwe naam is een samentrekking tussen drie woorden die centraal staan in de missie van de school: eigenheid, kennis opdoen en wegwijs maken in de wereld.

De scholen fuseerden al vanaf het schooljaar 2020/2021. BS de Toermalijn was een katholieke school van Filios scholengroep, OBS Delta een openbare (dalton)school van SAAM scholen. Beide onderwijsvormen zijn in de fusieschool gehandhaafd.