advertentie Banner SNLR.nl

Tablets voor mensen met dementie

Het team Sociale Benadering Dementie in Den Bosch wordt uitgebreid om meer ouderen met dementie te kunnen helpen in de voor hen extra zware coronatijd. 

Ouderenorganisatie Van Neynsel maakt dit mogelijk.

De dagbesteding is op veel plaatsen gesloten en de beschikbaarheid van thuiszorg kleiner omdat er een opnamestop voor verpleeghuizen geldt. Vandaar dat er juist nu extra behoefte is aan sociaal contact. Ouderen krijgen daarvoor speciale tablets.

De tablets hebben een aantal apps die gericht zijn op zingeving en vermaak in groepen. Voor de meest kwetsbare groep is er ook een monitorfunctie waarmee makkelijk een beeldbelgesprek kan worden gestart. Zo kunnen ouderen en familieleden bijvoorbeeld samen eten. 

Met de uitbreiding van het team, kan Sociale Benadering Dementie meer mensen helpen. "En dat is heel waardevol”, vertelt Jorie Akkermans, directeur zorg bij Van Neynsel. "Zo hopen we nog meer kwetsbare ouderen te ondersteunen in deze zware tijd. Met de RIVM-maatregelen natuurlijk als uitgangspunt.” 

Van Neynsel hoopt volgende week te starten met de uitbreiding van het team en de tablets in gebruik te nemen.

Vorig jaar startte het programma Sociale Benadering Dementie in de wijk ’s-Hertogenbosch-Zuid. Het is een initiatief van Anne-Mei The, dat door Van Neynsel is omarmd.