Tafeltennisvereniging OTTC bestaat 80 jaar; ‘wel een verjaardag, maar geen feest’

De Osse tafeltennisvereniging (OTTC) bestaat zaterdag 16 januari tachtig jaar. Door de coronamaatregelen kan het jubileum niet worden gevierd. "We laten het jubileum niet onopgemerkt voorbijgaan."

Een jubileumcommissie was achter de schermen al een jaar bezig met de voorbereiding. Toen eind februari corona opdook dacht men dat het virus wel zou overwaaien. Niets bleek echter minder waar, dus ‘helaas wel een verjaardag, maar geen feest.’

De vereniging werd op 16 januari 1941 opgericht en behoort tot een van de oudste tafeltennisverenigingen van Nederland. “De club begon toen ergens op een bovenkamertje”, vertelt Marja van de Peppel, ruim vijftien jaar lid van de vereniging. “Daarna verhuisden we naar een andere ruimte en inmiddels zitten we al een tijd op sportpark De Rusheuvel.”

Nederlands kampioen

Door de jaren heen kende OTTC sportieve successen en leverde de vereniging zelfs de Nederlands kampioen. De vereniging is de organisator van het landelijk bekende Maasland teamtoernooi. Vlak voor de eerste lockdown in maart kon nog net de vijftigste editie plaatsvinden.

Sindsdien is het door corona maar een sombere boel en ligt het tafeltennis stil. Toch staat de club voor het 80-jarig jubileum niet stil. “Het plan was dat er zaterdag de hele dag activiteiten zouden plaatsvinden, maar dat hebben we nu geparkeerd. Wel bezorgen we alle 79 leden van de club een aardigheidje met een kaartje. Zo laten we het jubileum niet onopgemerkt voorbijgaan.”