advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Taurossen terug naar deel met recreanten

Aan de noordkant van de Slabroekse bergen in de Maashorst kunnen bezoekers weer oog in oog komen te staan met een grote grazer. Het tijdelijke raster is weggehaald, nu er extra veiligheidsmaatregelen genomen zijn.

Het raster hield de taurossen de afgelopen maanden tegen om in het gebied met de drukbezochte fietspaden te komen. In januari werd het raster geplaatst na een confrontatie tussen een bezoeker en een tauros aan de Karlingerweg. Team de Maashorst weerde de dieren uit het gebied om in de tussentijd extra veiligheidsmaatregelen te nemen.

Meer overzicht

Bomen en struiken zijn verwijderd om de paden overzichtelijker te maken. De dieren krijgen met een extra perceel meer ruimte om te begrazen. De verwachting is dat de runderen minder vaak langs het drukke fietspad gaan staan. Op drukke punten waar zowel bezoekers als grazers komen, zijn picknickbanken verplaatst. Er zijn nu twee picknickplekken ingericht waar de grazers niet kunnen komen. Binnenkort komen er nog extra informatieborden bij deze rustplekken en bij de fietsingangen van het begrazingsgebied, waarop onder andere staat dat mensen 50 meter afstand van de dieren moeten houden.

Uitkijkbult

Ook op andere plekken in de Maashorst heeft het Team de Maashorst dingen aangepast. Zo is de uitkijkbult aan de Udensedreef verwijderd. Deze hooggelegen plek trok namelijk ook dieren aan. S