Ook Den Bosch kampt met tekort studentenwoningen

Uit onderzoek van de NOS blijkt dat ook Den Bosch te maken heeft met een woningtekort onder studenten.

Volgens het onderzoek komt Den Bosch zo’n 465 woningen tekort. “Dat onze stad in het zelfde lijstje staat als grotere studentensteden baart me zorgen”, aldus Mikhael Hack van de VVD.

Een voorbeeld van de woningnood speelt zich af rondom de  Zusterflat. Deze bood eerder onderdak aan zo’n 90 studenten die uiteindelijk moesten vertrekken vanwege de leegstandswet. Om kraken te voorkomen, werden er onlangs weer dertig studenten toegelaten. Anniek Welmer, voorzitter van studentenvereniging Gremio Unio, benadrukt dat er meer gedaan kan worden door de gemeente. "We zien dat er wel aan gewerkt wordt, maar er kan inderdaad nog veel meer worden gedaan", aldus de voorzitter. 

Hack is blij met deze ontwikkeling, maar ziet liever lange termijnoplossingen voor het “structurele huisvestingsprobleem”. Een probleem dat volgens het raadslid alleen maar groter wordt, wanneer Den Bosch zich meer profileert als aantrekkelijke studentenstad. “In de toekomst heeft Den Bosch de potentie om uit te groeien tot een IT-stad, dus zullen er alleen maar meer mensen komen studeren en wonen.” Ook Welmer ziet de toekomst van Den Bosch als studentenstad positief. "Het aantal studenten in Den Bosch zal de komende tijd echt alleen maar groeien."

De VVD gaat vragen stellen aan het college van B&W over het tekort aan studentenwoningen.

advertentie

Lees ook deze artikelen