advertentie Banner SNLR.nl

Team Heeswijk-Dinther wint Jeu de boulen met stoelen

Vijf jongens uit Heeswijk-Dinther hebben Jeu de boulen met stoelen gewonnen, een spel uit het radioprogramma Partij voor de Vrijdag op NPO 3FM.

Joost van der Pas, Joeri Vogels, Patrick van der Cammen, Teun van de Boom en 'coach' Bart van der Pas uit Heeswijk-Dinther versloegen vrijdagavond in de halve finale het jeu de boules-team van de NOS en wonnen in de finale van Team Moordrecht. De spelregels zijn hetzelfde als het normale jeu de boules-spel, alleen wordt er met stoelen gegooid in plaats van ballen. Het spel is een wekelijks terugkerend onderdeel uit het radioprogramma, gepresenteerd door diskjockey Rob Janssen.

Carnaval
“In de week na carnaval hebben we ons opgegeven”, vertelt Joost van der Pas. De groep jongens kreeg daarna een mail om mee te doen aan de kwalificatie. “We zijn toen die kant op gegaan om mee te doen. Drie weken geleden werden we gebeld dat we in de finale staan. Het was erg bijzonder om mee te doen.”

Als prijs wonnen de jongens een bokaal. Daarnaast wordt de eerste partijbijeenkomst van Partij voor de Vrijdag, een ludieke partij, georganiseerd in Heeswijk-Dinther. Waar en wanneer deze bijeenkomst is, is nog niet bekend. De organisatie heeft beloofd woensdag contact met de winnaars op te nemen. 

De jongens weten momenteel nog niet wat er gaat gebeuren. “Wel werd er gezegd dat we gratis beenham krijgen”, sluit Van der Pas lachend af.