advertentie Banner SNLR.nl

Team NL klaar voor WK Handboogschieten

Op het stadhuis in Den Bosch was donderdagmiddag de presentatie van het Nederlands team dat volgende maand in actie komt op het WK Handboogschieten.

Dat wordt gehouden op en rond de Parade. De Nederlandse ploeg bestaat uit zes mannen en zes vrouwen die uitkomen op de onderdelen recurve en compound. Daarnaast komt Roy Klaassen in actie bij de paraschutters. In het heren recurveteam is een belangrijke rol weggelegd voor Sjef van den Berg uit Heeswijk-Dinther en Rick van der Ven uit Oss. Zij spelen in Den Bosch dus een soort thuiswedstrijd.

De Bossche wethouder Huib van Olden is blij dat zijn stad gastheer is van het grootste sportevenement dat dit jaar in Nederland wordt gehouden. Hij is er trots op dat ook de paraschutters meedoen aan het WK en dat er veel moeite wordt gedaan om de jeugd bij het evenement te betrekken.

Voor toernooidirecteur Eric Kersten en zijn medewerkers van Team TOC uit Oss wordt het een van zijn grootste klussen ooit. Dit vooral omdat het evenement twee weken duurt. Het onderbrengen van alle sporters en hun begeleiders die naar Oss komen, is ook een enorme logistieke klus. Toch heeft hij er vertrouwen in dat er straks een prachtig sportevenement in Den Bosch wordt neergezet.