advertentie Banner SNLR.nl

Team uit Den Bosch wint Keukenbazen Battle 2019

Team Keukenmasters uit Den Bosch heeft de Keukenbazen Battle gewonnen. Dit maakt burgemeester van Den Bosch Jack Mikkers een jaar lang SmaakBurgemeester van Nederland.

Joshua en Fadi uit Den Bosch sleepten de titel Keukenbazen 2019 in de wacht, daarbij gecoacht door chef-kok Tim Bouwmans van Roels. Dat is woensdagavond bekend gemaakt rijdens een diner bij HAS Hogeschool.

Afgelopen zaterdag kookten de teams uit de vijftien deelnemende gemeenten in Noordoost Brabant hun gerect live voor de jury bij het Koning Willem I College in Den Bosch.

 

 

Een overtuigende winnaar, waaraan je ook nog eens heel mooi ziet dat je een prachtig gerecht kunt maken zonder vlees of vis, vegetarisch dus. Heel goed gedaan!

• Jury Keukenbazenbattle 2019

De jury - die bestaat uit culinair communicatiespecialist Anouschka Peterink, trendwatcher & hoofdredacteur van FoodInspiration Maaike de Reuver, de Arnhemse topchef Jin Hu en Keukenbazen-vloggers Charlotte en Isabelle - proefde alle gerechten en beoordeelde ze op onder meer smaak, presentatie, creativiteit en het gebruik van producten van lokale telers.

De ‘Hartige Biologische Pompoenkoekjes met een Chili Yoghurtdip & Venkelsalade met Gehakte Ras el Hanout Hazelnoot’ van Joshua en Fadi overdonderde de jury. “Het totaal van smaken is erg goed bij elkaar gekozen. Alle smaken in het gerecht zijn op zich al heel lekker, maar bij elkaar zijn ze echt perfect. Ook de presentatie van het gerecht is heel mooi. Het ziet er geweldig, maar tegelijkertijd eenvoudig uit: de opmaak laat alle eer aan het gerecht zelf. Een overtuigende winnaar, waaraan je ook nog eens heel mooi ziet dat je een prachtig gerecht kunt maken zonder vlees of vis, vegetarisch dus. Heel goed gedaan!” aldus de jury.

Fadi en Joshua dachten wel een goede kans te maken op de prijs voor de Beste Smaak, maar de hóófdprijs, nee dat niet. “Toen de jury zei dat de prijs voor de Beste Smaak naar twee meisjes ging, dachten we oooh nee, nu is het klaar. Maar toen kwam de hoofdprijs en werd ineens onze naam geroepen! We vinden het super leuk.”

Team Moongirls uit Meierijstad won de prijs voor het meest creatieve team. De prijs voor het gerecht met de Beste Smaak ging naar The KitchenQueens uit Sint-Michielsgestel.