Tegenwind van corona houdt nieuwe cateraar-traiteur niet tegen

Een ondernemerskoppel start deze maand als traiteur en cateraar in Den Bosch. De coronacrisis houdt hen daarin niet tegen. "De positieve vibe om zelf te ondernemen is groter dan de angst dat het enorm rustig gaat worden of dat het geen succes wordt", zegt ondernemer Lennard van der Plas.

Voor cateraars is het momenteel lastig om brood op de plank te krijgen. Laat staan een cateringbedrijf beginnen. En dat is nu juist wat Van der Plas en Kay Megens uit Deursen en Overlangel in Den Bosch gaan doen. De twee kregen via via de kans om een bestaand cateringbedrijf over te nemen. "Toen het aanbod kwam, vonden we het zonde als we het niet zouden doen", legt Megens uit. "We hebben er zeker rekening mee gehouden dat de eerste maanden lange maanden kunnen zijn, zonder al te veel fysiek werk", vertelt Van der Plas, die daarmee verwijst naar de lastige coronatijd.

'Jong, maar zeker niet onervaren'

Op 15-jarige leeftijd begonnen Kay en Lennard als afwasser in Ravenstein. Na diverse horeca opleidingen de afgelopen tien jaar zijn de twee nu klaar voor hun eigen zaak. "We zijn jong, maar zeker niet onervaren", vat Van der Plas het mooi samen. "Het is leuk om de dingen die we de afgelopen jaren hebben geleerd zelf in de praktijk kunnen brengen."

Delicatessen

De catering zal voorlopig op een laag pitje staan. Ze hopen in de toekomst grote events te draaien van honderd man. In de winkel zijn vooral delicatessenproducten uit de regio te koop. Ook duurzaamheid staat bij Bosque (Spaans voor bos) hoog in het vaandel. Op dinsdag 9 maart gaat de winkel aan het Hinthamereinde open.