advertentie Banner SNLR.nl

Tekorten bij voedselbank door hamstergedrag

Met minder vrijwilligers en minder voedsel door ‘hamstergedrag’ merkt ook de voedselbank van Oss en omgeving de gevolgen van de coronacrisis.

De voedselbank past ook haar uitgifte van pakketten aan, zodat het contact tussen klanten en vrijwilligers tot een minimum beperkt wordt. Het voedselpakket wordt in een doos verpakt die per huishouden overhandigd wordt, zodat klanten zo snel mogelijk geholpen kunnen worden.

“Het bestuur van de Voedselbank beseft dat hiermee het sociale aspect dat dat Voedselbank ook heeft tot een nulpunt wordt teruggebracht. Maar nu staat het verstrekken van een voedselpakket voorop”, stelt woordvoerder Henk Snijders.

Het bestuur van de Voedselbank beseft dat hiermee het sociale aspect dat dat Voedselbank ook heeft tot een nulpunt wordt teruggebracht

• Henk Snijders, woordvoerder voedselbank

Die pakketten zien er dus anders uit dan gebruikelijk. “Verschillende leveranciers hebben aangegeven dat ze deze week geen producten voor ons hebben. Dat is een gevolg van de hamsterwoede van vele Nederlanders”, aldus de voedselbank. De organisatie leunt nu op haar eigen ‘voorraadkast’ om tekorten aan te vullen. Bovendien zijn er een aantal restaurants en cafés die verse producten hebben gedoneerd.

De gemiddelde leeftijd van de vrijwilligers is vrij hoog en dus heeft een aantal vrijwilligers aangegeven liever niet meer aanwezig te zijn tijdens de uitgifte. Verder is er een aantal vrijwilligers met een broze gezondheid aangeraden om thuis te blijven.