advertentie Banner Trined

Teleurstelling bij vv Heeswijk en Berghem Sport na stilleggen amateurvoetbal; ‘Voor de jeugd vind ik dit verrassend’

Na lang stil te hebben gelegen, kon er in september eindelijk weer gevoetbald worden. Het plezier houdt nu alweer op, want corona legt het amateurvoetbal stil. “We kunnen niet anders doen dan accepteren zoals het is.”

Er staat een tent op het terrein van vv Heeswijk, er zijn looproutes en de sponsorborden bij het hoofdveld die het dichtst bij de kantine zijn met een lint afgezet zodat publiek zich daar niet kan ophopen. “Vrijwilligers van de club hebben de benen onder hun kont uitgelopen om het allemaal goed te doen, maar nu valt het toch stil”, doelt voorzitter Peer Verkuijlen op de nieuwe maatregelen die het amateurvoetbal hard raken. 

De nieuwe maatregelen betekenen geen trainingen en wedstrijden voor senioren, de jeugd mag alleen nog maar trainen en wedstrijden speler onder elkaar. “We kunnen niet anders dan accepteren zoals het is”, reageert voorzitter Peer Verkuijlen. “Corona is geen probleem van de overheid, maar van ons allemaal."

Bij Berghem Sport wordt ook teleurgesteld gereageerd, maar uiteraard begrijpt voorzitter Gerard Broers de maatregelen. "De maatregel voor de jeugd, dat was wel verrassend." De voorzitter had verwacht dat de maatregel vooral betrekking zou hebben op de senioren. 

De maatregelen betekenen voor Heeswijk dat de club het financieel zwaar gaat krijgen, zeker in de wetenschap dat de club het hele voorjaarsseizoen al gemist heeft. “We rekenen erop dat de gemeente actief naar ons gaat kijken. We betalen hier forse huur. Ook gaan we er vanuit dat de KNVB dingen doet”, doelt de voorzitter op verwachte steun. Ook Berghem Sport zal het stilleggen van de competitie en de trainingen voelen in de portemonnee. "De financiële impact wordt steeds zwaarder. We missen veel inkomsten."

Heeswijk gaat kijken naar contributie van leden. “Kun je wel contributie vragen als je niets te bieden hebt?”, vraagt Verkuijlen zich af. De club gaat leden wel vragen om contributie te blijven betalen. “Dan staan we als club weer klaar voor de leden als het kan”, besluit Verkuijlen.