Tennisclub Loosbroek krijgt bal toegespeeld

Tennisclub Loosbroek heeft haar toekomst in eigen hand. Als de club met een plan komt, dat past binnen de richtlijnen van de raad, dan kan het tennispark er alsnog komen.

Indien Tennisclub Loosbroek voor 31 oktober met een voorstel komt dat past binnen de kaders van 580.000 euro inclusief gemeentelijke kosten, levensvatbaar is en wordt gesteund door alle betrokken partijen in Loosbroek, dan kan dat voorstel voor 1 januari 2020 getoetst worden door het college en daarna voorgelegd worden aan de raad. Dit staat in een amendement, ingediend door alle partijen.

In 2016 ondertekenden alle politieke partijen in Bernheze de motie om ‘zo spoedig mogelijk te komen tot de realisatie van een tennispark in Loosbroek’. Dat leek nu niet meer door te gaan, omdat wethouder Rien Wijdeven onlangs een negatief advies gaf aan de gemeenteraad. Dat tot woede van met name de tennis-, voetbal en korfbalclub. Zij protesteerden en gingen deze week op zoek naar betalende leden. Wijdeven is het er desondanks nog steeds mee eens dat het tennispark niet haalbaar is.

Ik heb een loep nodig om de verschillen tussen de motie en het amendement te zien

• Marieke Moorman, burgemeester

Het CDA en Lokaal zagen in eerste instantie meer in een motie. Het werd een felle, lange discussie. Burgemeester Marieke Moorman gaf vlak voor de schorsing aan dat het heel lastig was een verschil te zien tussen de motie en het amendement. Haar wens dat de partijen elkaar in de pauze zouden vinden, kwam uit. Alle partijen waren het vervolgens eens met het amendement.