advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Tennistoernooi LTC Uden: 'Een high tennisracket in plaats van een high five bij mooi punt'

Het coronavirus heeft ook de toernooikalender flink in de war geschopt. Als eerste in de regio heeft tennisclub LTC Uden deze week weer een tennistoernooi gehouden. Met meer deelnemers dan ooit, zo laat toernooileider Wilfred Theunissen weten.

De tennishonger bleek groot, want nooit eerder waren er 435 inschrijvingen voor de jaarlijkse Wijnhuis Uden Open. "Omdat er pas laat groen licht was om een toernooi in coronatijd te organiseren, hebben we dat pas twee weken voor aanvang online kunnen zetten. Na een week waren er als 200 inschrijvers", vertelt Theunissen. En dat aantal liep op tot 435. "Van tevoren dacht ik dat 250 al veel zou zijn, maar het liep storm. ooit eerder hadden we zoveel spelers." 

Vanwege corona is het wel anders dan anders. "De zitjes in de kantine zijn eruit gehaald en ook buiten staan tafels iets verder uit elkaar om de anderhalvemeter te kunnen waarborgen. Waar mensen zich vergissen, proberen we ze er wel op aan te spreken."

Ook op de baan is het even wennen. "Een mooi punt wordt nu gevierd met een high tennisracket in plaats van een high five", zegt de toernooileider. De wedstrijden zijn op 18 juli gestart, de finales worden deze zondag gespeeld. Een officiële prijsuitreiking komt er niet omdat dat teveel drukte op het terras oplevert. De kampioenen krijgen op de baan hun flesje wijn en doosje aardbeien uitgereikt.

En de afsluitende barbecue, die is ook geskipped. "Die is natuurlijk buiten maar de ingrediënten moeten binnen worden gehaald. Dat geeft te veel verkeer. Dus we houden het bij een broodje kroket of frikandel dit keer", aldus Wilfred Theunissen.