advertentie Banner SNLR.nl

Tennisvereniging Maaspoort maakt plaats voor Padel

Het is makkelijker dan tennis en het lijkt een beetje op squash: Padel. De tennisvereniging in de Maaspoort heeft het spel dat oorspronkelijk uit Spanje komt, omarmd.

Daar vond de afgelopen twee weken het Open Zuid Nederlands Padel Kampioenschap, tevens het grootste padeltoernooi van Nederland, plaats. “Het is laagdrempeliger dan tennis”, vertelt Petro van Haaren van Tennis- en Padelclub (TPC) Maaspoort. “Waar de beginnende tennisspeler gemiddeld een jaar nodig heeft om het spel onder de knie te krijgen, kunnen padelspelers na een paar maanden of nog eerder het veld al op.”

We organiseren nu al toernooien met 250 deelnemers. Ik zie een toekomst voor me met internationale toernooien met nog meer spelers

• Petro van Haaren

Het spel lijkt op tennis maar het racket is kleiner en je speelt Padel altijd in tweetallen. En als de bal de glazen wand raakt, blijft deze in het spel. Hierdoor zijn de rally’s langer. “Dat maakt het leuker om te spelen”, zegt padelspeler René Vos van Reenen. “Ik tenniste altijd in Vlijmen maar ben speciaal voor Padel naar de Maaspoort gekomen”, zegt hij. “Ik tennis nog steeds graag maar sta ook vaak op de padelbaan. Leuk aan het spel is, dat je sportief bezig bent en het met meerdere mensen doet.”

TPC Maaspoort heeft 180 leden die actief Padel spelen. Van Haaren: “In het voorjaar gaan we er drie padelbanen bij bouwen.” Een investering van 50.000 euro per baan, maar dat is het volgens de club waard. “We willen onze positie als grootste padelclub behouden”, zegt Van Haaren. “We organiseren nu al toernooien met 250 deelnemers. Ik zie een toekomst voor me met internationale toernooien met nog meer spelers.”