advertentie Banner SNLR.nl

Terrassen in Oss mogen uitbreiden

De horecaondernemers in Oss krijgen hun zin: de terrassen mogen deze zomer worden uitgebreid.

De gemeente heeft daarvoor samen met de ondernemers en Koninklijke Horeca Nederland een plan van aanpak gemaakt. De ondernemers willen graag grotere terrassen om toch genoeg klanten te kunnen krijgen, ondanks de anderhalve meter-maatregelen vanwege het coronavirus. Bij de gemeenten zijn 55 aanvragen hiervoor binnengekomen. Niet alleen vanuit het centrum van Oss, ook in de kernen en het buitengebied willen ondernemers graag uitbreiding. In de meeste gevallen is dat volgens de gemeente ook mogelijk. Voorwaarde is wel dat de ondernemers daarover zelf in gesprek gaan met de omgeving.

Totaalplan

In het plan wordt ook vastgesteld welke looproutes er gebruikt moeten worden, en er komt bijvoorbeeld éénrichtingsverkeer in de Peperstraat, Galerij, De Schakel en 't Gengske. De Houtstraat en Peperstraat zijn eigenlijk ook te smal, maar de gemeente denkt dat daar geen extra maatregelen nodig zijn. Verder gaat vanaf 1 juni ook het fietsverbod in het centrum van Oss weer in. Dit alles om er voor te zorgen dat bezoekers van het centrum voldoende afstand tot elkaar kunnen houden. Afgesproken is ook dat de markt op de Heuvel gehouden blijft worden. Daar moet met de plaatsing van grotere terrassen dus rekening mee worden gehouden.

Onzekere tijden

Wethouder Joop van Orsouw: “Het zijn onzekere tijden voor de horeca-ondernemers in het centrum, in de kernen en in het buitengebied. Als gemeente willen we erg graag meewerken aan dit plan. We hebben de aanvragen van de horeca-ondernemers verwerkt in een totaalplan. Daarbij bekeken we steeds wat mogelijk is voor de ondernemers en wat mogelijk is in verband met de veiligheid van onze inwoners.”