advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Terrassen worden buitengezet in Den Bosch, maar opengaan wordt niet aangeraden

Wel de terrassen buiten zetten, maar geen gasten gaan bedienen. Dat adviseert Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afdeling Den Bosch aan de horecaondernemers in de stad.

Voorzitter Bernard Kuenen van KHN Den Bosch reageert daarmee op een landelijke oproep van horeca-ondernemers om komende dinsdag in actie te komen. Dit omdat de coronamaatregelen voor de horeca nog niet worden versoepeld. Volgens de horecabranche zou het openen van de terrassen zonder probleem coronaproof uitgevoerd kunnen worden.

Bernard Kuenen zegt de boodschap van de actie ‘ten zeerste te ondersteunen’. “We gaan dit weekend aan de horecaondernemers communiceren om dinsdag de terrassen buiten te zetten maar ook om ze af te zetten met rode linten.”

‘Water tot boven de lippen’

Volgens Kuenen is het geen goed idee om ook echt gasten te gaan bedienen: “Minister Grapperhaus heeft al gezegd dat er een boete van 4000 euro kan worden opgelegd en dat wellicht de vergunning kan worden ingetrokken. Dus wij stimuleren dat zeker niet.”

Kuenen denkt dat veel horecaondernemers dinsdag wel de terrassen neer gaan zetten. “Het water staat bij veel ondernemers inmiddels tot boven de lippen. Er moet echt perspectief komen. Ofwel door op 8 mei weer open te mogen of door de hulppakketten te verruimen.”