advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Terug naar de natuur in Aa-dal in Heeswijk-Dinther

Drie percelen in het Aa-dal in Heeswijk-Dinther krijgen de komende maanden een veel natuurlijker aanzien. De gemeente Bernheze en de parochie Heilige Augustinus hebben daarvoor de handen ineengeslagen.

Vanaf half december planten ze bomen en houtwallen, graven poelen en natuurvriendelijke oevers en zaaien bloemrijke graslanden in. Het gaat om percelen aan Droevendaal, tussen de Aa-kantstraat en het sportpark.

Aanleiding voor deze natuurontwikkeling is de verbreding van de N279. Dat zorgde voor een aantasting van de natuur- en landschapswaarden in het gebied en dat wordt nu gecompenseerd via een investering van de provincie. De natuurontwikkeling heeft meerdere doelen. Met de houtwallen en bomen langs de Aa krijgt Heeswijk-Dinther weer een kleinschaliger beekdallandschap terug. En door de nieuwe inrichting van de grond aan Droevendaal kunnen die percelen meer water herbergen bij hevige regenval.

Ook het perceel achter cultureel centrum Sint Servaes wordt meegenomen in de plannen. De werkzaamheden moeten in februari volgend jaar worden afgerond.