Burgemeesters opgelucht over uitkomst enquête fusiegemeente

Het is niet een aantal om je vingers bij af te likken maar van de 665 mensen die gereageerd hebben op de enquête over de herindeling van Uden en Landerd is 93% op de hoogte van de fusie. 

Daarnaast is er overwegend positief gereageerd op de nieuwe naam Maashorst. Twee derde van de respondenten is positief, neutraal of heeft daar geen mening over. Ook zijn de thema’s, die op basis van de uitdagingen en het Festival gemeente Maashorst zijn bepaald, goed ontvangen.

Tekst gaat door onder de video:

 

Cliché
Samen denken, samen doen is bijvoorbeeld één van de pijlers. En ook moet de nieuwe gemeente een aantrekkelijke plek zijn om te wonen werken en bezoeken. Op de vraag of de burgemeesters dit niet erg cliché vinden klinken komt het antwoord dat het toch goed is geweest om daar nog bevestiging over te vragen bij de inwoners. “We zijn blij met de bevestiging dat inwoners zich herkennen in deze visie op onze nieuwe gemeente”, zegt burgemeester Henk Hellegers van Uden. 

Definitief
Het definitieve besluit over de nieuwe gemeente wordt in maart 2020 verwacht. De nieuwe gemeente Maashorst, met zo’n 57.000 inwoners, bestaat dan uit de kernen Odiliapeel, Reek, Schaijk, Uden, Volkel en Zeeland.

advertentie

Lees ook deze artikelen