The Daily Mile: basisschoolkinderen rennen met Wennemars en Knijnenburg

3,2,1 start! Groep 8 leerlingen van basisschool Hertogin Johanna V liepen vrijdagochtend een kwartier lang rondjes samen met Erben Wennemars en het Osse atletiektalent Anne Knijnenburg. Dit was het startschot van ‘The Daily Mile’, waarbij het de bedoeling is dat basisschoolleerlingen elke dag een kwartiertje naar buiten gaan.

The Daily Mile is een onderdeel van het thema ‘Oss beweegt gratis’ van JOGG (gezonde jeugd gezonde toekomst) en het Sport Expertise Centrum. Erben Wennemars is ambassadeur van JOGG: “Het gaat in Nederland niet goed met de gezondheid en daarom moeten we leren om meer te bewegen. De school is een mooie plek waar alle kinderen samen elke dag een ‘mile’ kunnen (hard)lopen.”

U kunt verder lezen onder de reportage

De kick-off op basisschool Hertogin Johanna V is het startsein van een campagne met als doel om dit schooljaar zoveel mogelijk basisscholen in de gemeente Oss te laten starten met The Daily Mile. “Het doel van de actie is dat basisschoolleerlingen een korte pauze om de benen te strekken en het brein wakker te schudden. Dat gebeurt nu hier, maar we willen over een tijdje dat alle Osse basisscholen meedoen aan The Daily Mile”, vertelt Evy van Roosmalen van het Sport Expertise Centrum.

De groep 8 leerlingen zijn enthousiast: “Het was heel leuk om een rondje te rennen en sportief bezig te zijn”, vertelt de 11-jarige Roan. “Je vindt het belangrijk dat je sportief bezig bent in plaats van achter de tv zitten. Vooral met de klas samen is het leuk, want je kan ondertussen ook gewoon kletsen met vriendinnen”, aldus Guusje van 11.