advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

The Great Pretenders met Osse Elvis in première op Nederlands Filmfestival

Op het Nederlands Filmfestival gaat de korte documentaire The Great Pretenders in première. Eén van de imitators die daarin wordt gevolgd is Frank Anthony: de Osse Elvis Presley.

De door Simone Peelen gemaakte docu wil laten zien wat het werk als imitator doet met de eigen identiteit. Naast de Osse Elvis Presley worden Marciano Martie (Michael Jackson), Merante Tamar (Amy Winehouse) en Timothy Drake (Freddy Mercury) gevolgd.

De maker wil weten of het hen lukt om, ondanks alles, hun Hollandse nuchterheid te behouden? Door inzet van een green screen wordt een contrasterend beeld geschetst van twee uitersten in dit bestaan van verbeelding: het glamoureuze leven dat de vier misschien in gedachten hadden, en een realiteit die er heel anders uit kan zien.

Vanwege de coronacrisis is het NFF dit jaar voornamelijk online, maar ook in meer dan 70 steden en 100 zalen door heel Nederland.

De korte experimentele docu The Great Pretenders van 15 minuten is hier online te bekijken. De film doet mee aan de Debuutcompetitie, een filmprijs van de Stad Utrecht voor de regisseur van het beste regiedebuut.