advertentie Banner SP Website

Theater De Lievekamp wordt vaccinatielocatie: ‘We nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid’

In theater De Lievekamp in Oss kunnen de komende dagen zo’n 2300 mensen terecht voor hun coronavaccinatie. Het gaat om 63- en 64-jarigen, mensen met morbide obesitas en mensen met een geestelijke beperking.

Het theater staat momenteel noodgedwongen stil en dus is daar voldoende ruimte om patiënten van de Osse huisartsenpraktijken hun prik te geven. In de praktijken zelf is de ruimte te beperkt.

Theaterdirecteur Coen Bais heeft vorig jaar al contact gezocht met wethouder Thijs van Kessel en het theater aangeboden als priklocatie. “Vorig jaar hebben we hier al 2800 mensen binnen gehad voor de griepprik en dat is allemaal prima verlopen. En omdat we nu toch geen voorstellingen hebben, is er nu ook mogelijkheid genoeg. We willen hiermee echt onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen”, zo legt Bais uit.

Eind deze week zijn eerst cliënten van huisartsenpraktijk De Lievekamp te gast in het gelijknamige theater. Van 1 tot en met 5 maart komen de andere huisartsenpraktijken aan de beurt.

Het openstellen van de Lievekamp voor vaccinaties staat los van de zoektocht van de GGD naar een grote locatie om straks ook andere leeftijdsgroepen een coronavaccin toe te dienen.