Theatervoorstelling Achttien over migrantenproblematiek

In theatervoorstelling Achttien die in De Groene Engel en de Verkadefabriek is te zien wordt op basis van onderzoek het immigratiesysteem in kaart gebracht.

Een van de vier acteurs is Angelo Schuurmans uit Oss. “Spannend. Super leuk om in de Groene Engel te spelen.” De theatervoorstelling zelf is een stuk minder leuk en is volgens Schuurmans vooral een eyeopener om te realiseren hoe complex het immigratiesysteem is. “We kunnen niet zeggen ‘gooi de grenzen dicht’, maar  ‘iedereen is welkom, dat kan ook niet.”

In de voorstelling wordt vooral ingegaan op vluchtelingen die achttien jaar worden. Voor hen zijn er drie opties, namelijk een verblijfsvergunning krijgen en het land verlaten. De derde optie is dat zij in de illegaliteit belanden wanneer zij Nederland moeten verlaten maar dit niet doen.

De voorstelling is gebaseerd op een onderzoek dat Schuurmans samen met de andere acteurs deed naar instanties die zich ontfermen over mensen en mensenrechten. “Wat uit dat onderzoek is gekomen is geen linkse of rechtse, maar een eerlijke blik op het immigratievraagstuk en empathie.”

De voorstelling is op vrijdag 28 februari te zien in de Verkadefabriek in Den Bosch. Op woensdag 4 en donderdag 5 maart staan de acteurs in De Groene Engel in Oss.

advertentie <p>Banner Woonboulevard Oss midden dec19</p>

Lees ook deze artikelen