Thomas (29) uit Uden: 'Voor mij kwam Covid op een best wel goed moment'

Thomas had zijn crisis vlak vóór de coronacrisis uitbrak. De lockdown gaf hem de tijd om even goed op adem te komen en te realiseren wat écht belangrijk is: de basis.

“Voor mij kwam Covid op een best wel goed moment. Ik had een fulltime baan en was zeer actief in het vrijwilligersleven. Maar in december 2019 ging het tijdens een rondje wandelen in de pauze van mijn werk mis. Ik kreeg last van druk op m’n borst en schoot in de paniekstand.

Na wat onderzoeken in het ziekenhuis bleek het een lichte burn-out te zijn. ‘Gas terug nemen’ was het advies. Maar ik wist dat ik in februari de jubileumprins van CV de Pepper zou worden. Ik probeerde zo goed en zo kwaad als ik kon ervoor te zorgen dat ik kon shinen tijdens carnaval.

Dat lukte, maar daarna was ik écht op. Toen brak de coronacrisis uit.

Basis

Ik heb op behalve mijn werk alles laten vallen. Mijn agenda hield ik leeg. Dat was nu veel makkelijker omdat niemand echt iets deed. Als jouw vrienden naar festivals gaan is het een stuk lastiger om thuis te blijven.

Ik nam de tijd om mijn rust terug te vinden en te reflecteren. Door de lockdown en mijn burn-out werd ik teruggeworpen naar de basis. Een fijn huis, vast inkomen, paar fijne vrienden en familie: dat is écht belangrijk. Ik was die basis een beetje vergeten. Daardoor verloor ik mezelf.

Biertje

Een paniekaanval en burn-out had ik echt niet zien aankomen. Ik zat ook altijd in die modus van: wat een aanstellers. Uiteindelijk was het vooral een kans om beter te realiseren wat ik nou écht wil.

De rust was dus goed, maar inmiddels begint het weer te kriebelen. Ik kan niet wachten om te gaan stappen en een feestje te vieren. Lekker spontaan een biertje drinken. Wat zou dat mooi zijn.”

Wie zijn we? Wat drijft ons? Wat houdt ons bezig? Op zoek naar antwoorden gaat Dtv iedere week in gesprek met mensen uit onze regio en brengen we de verhalen #vanhier.