Thriller Olympia'89/DOS'80 in nacompetitie

De handballers van Olympia'89/DOS'80 hebben na twee wedstrijden in de nacompetitie nog altijd een score van 100 procent. Aristos werd met 26-25 verslagen.

Vorig seizoen kwamen de twee teams elkaar ook tegen in de nacompetitie, maar toen in de finale. De eerste wedstrijd in Oss was destijds ook een thriller, met Olympia als nipte winnaar (25-24). In de return bleek die zege echter weinig waard en stelden de hoofdstedelingen hun eredivisieplek alsnog veilig met een ruime overwinning. Nu komen de clubs elkaar tegen in de poulefase en zou de uitwedstrijd in Amsterdam wel weer eens van cruciaal belang kunnen worden.

De Ossenaren begonnen zaterdag voortvarend aan de wedstrijd (5-2), maar Aristos was daar niet van onder de indruk (5-5). En ook het volgende gaatje werd gerepareerd (van 9-7 naar 9-9). Bij laatstgenoemde stand moest Olympia een flinke tegenvaller incasseren omdat Geert van de Goor rood kreeg vanwege het schoppen tegen een kist, Even namen de geel-blauwen de overhand met enkele keren een voorsprong van twee doelpunten, maar uiteindelijk eindigde de eerste helft onbeslitst: 14-14.

De tweede helft liep volgens een strak stramien; op twee uitzonderingen na kwam de thuisploeg telkens voor en maakten de gasten gelijk. De eerste uitzondering was de fase van 17-19 naar 20-19. En de tweede keer was in de slotminuut. Jordi van Erp scoorde en Aristos moest in de achtervolging. Een time-out met nog twee seconden te gaan leverde voor de eredivisionist geen concreet resultaat op. Eindstand: 26-25. Een bijzondere vermelding voor Merijn van Loon, de jeugdspeler die niet vaak op dit niveau meedoet, maar wel mooi scoorde.

advertentie <p>Banner Trined 0719</p>

Lees ook deze artikelen