advertentie Banner SNLR.nl

Thuis in Oss vult uitstel Huis van Salam op met Syrische borrelplank

Tot een opening van pop up restaurant Huis van Salam in de Groene Engel op 1 april kwam het niet door corona. Het plan is uitgesteld tot na de zomer, maar tot die tijd is er wel de Syrische borrelplank.

Deze staat op de kaart van de Groene Engel. "Syrische koks maken de hapjes op deze plank en het is superleuk om nu toch even iets anders te doen bij de Engel", zegt Angelo Schuurmans van stichting Thuis in Oss die zich inzet voor de integratie van nieuwe Ossenaren. "Voor het Huis van Salam gaan we een nieuwe datum afspreken, maar dat moet met alle partijen worden gecheckt. Een datum is er nog niet, maar het komt er wel."

Schuurmans vermoedt dat het pas over een paar maanden zal zijn. Hij hoopt dat het kan in de Groene Engel, maar dat is nog niet zeker. "Het ligt er heel erg aan wanneer we open kunnen. We moeten eerst overleggen met het bestuur en alle betrokken partijen."

Cultuurpodium de Groene Engel besloot te stoppen met de brasserie omdat daar verlies werd gedraaid. De gemeente is op dit moment in onderhandeling over verhuur of verkoop van de brasserie van de Engel die op 15 maart de deuren sloot. Het idee was om er vanaf 1 april zes weken lang een pop-up restaurant in onder te brengen, maar dat kon vanwege de coronacrisis niet doorgaan.  Een nieuwe koper of huurder is er nog niet, zo laat wethouder Frank den Brok weten.

Het Huis van Salam zou na het Huis van Damascus en het Huis van Asmara het derde pop up restaurant worden in Oss. De eerste twee door nieuwkomers gerunde eetgelegenheden waren erg succesvol. Bij het Huis van Salam, waarvoor al veel reserveringen binnen waren gekomen, staan vrouwelijke koks in de keuken die Arabische gerechten reserveren.