advertentie Banner SNLR.nl

Thuiszittende tandartsen maken verbindingslied

Tandarts Merel Kooning uit Rosmalen en haar collega Wim van Uum uit Den Bosch hebben een lied geschreven als oproep om liefdevol met elkaar om te gaan in coronatijd.

Een positieve boodschap, die willen ze verspreiden met het lied 'Laten we ons verbinden'. "We willen alle inwoners van Nederland laten weten dat ze er niet alleen voor staan", aldus de 41-jarige Merel Kooning.

Kooning schreef de tekst die ze online deelde en kwam via via in contact met Wim van Uum, een tandarts gespecialiseerd in implantologie op vijf kilometer afstand van haar praktijk. Van Uum maakte van de tekst een lied met de titel 'Laten we ons verbinden' en dat werd begin vorige week opgenomen in de studio in Hilversum.

De wereld staat op z'n kop en hoe mooi is het dan als we met muziek verbinding maken.

• Wim van Uum - tandarts

 

"De wereld staat op z'n kop en hoe mooi is het dan als we met muziek verbinding maken", zegt Wim van Uum. “Tegenstrijdig genoeg als we allemaal in isolement moeten leven. Zo normaal als het een paar weken geleden leek om gewoonlijk naar je werk te gaan, boodschappen te doen, de kids naar school te brengen, je voortdurend door het leven te haasten, lijkt het leven nu even stil te staan.”

Beiden tandartspraktijken zijn na de oproep van de regering tijdelijk gesloten.

De audio-opname van het lied is hier te beluisteren.