advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Tien bijzondere fietstochten door Land van Ravenstein

Stichting Vrijstaat Land van Ravenstein lanceert aankomende zomer tien bijzondere fietstochten door het Land van Ravenstein. Fietsers kunnen langs de routes onder andere unieke paspoorten verzamelen.

De tochten voeren door de gemeentes Oss, Landerd, Boekel en Uden. “Nergens in Europa vind je in zo’n klein gebied zoveel kloosters, kerken en kapellen met bijbehorende religieuze kunstvoorwerpen”, aldus de organisatie.

Elke tocht heeft een naam die verbonden is met de geschiedenis. Tijdens de tocht verzamelen deelnemers letters, die een naam vormen. Als zij die op het routeformulier plakken en bij het eindpunt inleveren, ontvangen zij de zegels van de wapens van alle dorpen en steden die zij tijdens de tocht bezochten. Als de zegels van alle dorpen en steden zijn verzameld, ontvangt de deelnemer het paspoort van het Land van Ravenstein.

Elke route wordt opgenomen in de app van de vrijstaat. In deze app wordt allerlei informatie beschikbaar over de plekken die de fietsers bezoeken, en is de mogelijkheid om via de app gesproken informatie te krijgen over bijzonderheden.

De organisatie achter de fietstochten hoopt 7 juli van start te kunnen gaan.