Tien positief geteste dak- en thuislozen in isolatie op 't Inloopschip

Tien dak- en thuislozen verblijven momenteel in isolatie op 't Inloopschip in Den Bosch. Zij zijn afgelopen woensdag positief getest op het coronavirus. Een tiental negatief geteste personen is overgeplaatst naar een locatie van Reinier van Arkel in Vught, in afwachting van een nieuwe test op maandag.

Afgelopen maandag bleek een van de cliënten van 't Inloopschip besmet te zijn. Op woensdag was er een testmogelijkheid voor andere cliënten. Een aantal van hen wilden zich niet laten testen en kunnen voorlopig geen aanspraak maken op opvang. Uit de test kwamen zo'n tien positieve en tien negatieve gevallen naar boven. Zij zijn voorlopig uit elkaar gehaald.

"We waren tot nu toe erg trots dat we een dergelijke besmetting niet hadden meegemaakt. Maar ook nu maken we er het beste van", laat een woordvoerder van MO Den Bosch weten. De dak- en thuislozen in quarantaine worden zo veel mogelijk in de watten gelegd, zodat ze zich goed aan de regels houden en binnen blijven. De woordvoerder laat weten dat de cliënten bereidwillig zijn.

De crisismaatregelen zijn genomen in afstemming met de GGD en de gemeente 's-Hertogenbosch.