advertentie Banner Trined

Tiental FC Den Bosch verliest in blessuretijd van Excelsior: 0-1

FC Den Bosch leek vrijdagavond lange tijd op weg om met tien man een gelijkspel binnen te slepen tegen Excelsior. Diep in blessuretijd werd het toch nog 0-1.

Een dramatische ontknoping dus van een duel dat in de eerste helft weinig hoogtepunten kende. Na de rust gebeurde er heel wat meer. Kort na de pauze moest de Bossche doelman Wouter van der Steen even opletten bij een vrije trap van Excelsior die hij goed wist te pakken. In de 54e minuut zag het er ineens somber uit voor de Bosschenaren. Brem Soumaoro werd bestraft met een tweede gele kaart omdat hij Omarsson in het strafschopgebied op onreglementaire wijze tegenhield. De bijbehorende penalty leverde geen voorsprong op voor de Rotterdammers omdat Wouter van der Steen de inzet van Niemeijer knap wist te keren.

Deceptie

FC Den Bosch moest het duel dus uitspelen met tien man maar de ploeg slaagde er toch nog in om er een wedstrijd van te maken. De beste kans kreeg Kevin Felida in de 84e minuut. Zijn volley kon echter worden gepakt door de keeper van Excelsior. Het duel leek op een 0-0 eindstand af te stevenen maar in de 94e minuut volgde alsnog de deceptie voor de Bosschenaren. Omarsson kopte een voorzet knap binnen de palen en daar had zelfs Wouter van der Steen geen reactie op.

FC Den Bosch bleef dus puntloos en met een  flinke kater achter. De ploeg staat op de 16e plaats met zeven punten uit negen duels.