advertentie Banner SNLR.nl

‘Tijd om solidair te zijn met elkaar’

Wethouder Mike van der Geld verwacht niet dat de ruimere terrassen in Den Bosch vanaf maandag voor meer overlast gaan zorgen.

Dat zegt hij in het programma Focus waarin hij te gast was met Bernard Kuenen van de Bossche afdeling van Koninklijke Horeca Nederland.

Van der Geld rekent op het solidariteitsgevoel in de samenleving, in dit geval met name bij inwoners van de binnenstad. Volgens hem snapt iedereen wel dat de grotere terrassen voor horecaondernemers hard nodig zijn om nog een beetje rond te kunnen komen in deze coronatijd. Bernard Kuenen benadrukt dat het niet zo is dat er nu meer klanten bediend gaan worden, de terrassen worden alleen wat meer verspreid neergezet.

In het programma spreken de gasten over de impact van de coronacrisis tot nu toe, en ook over de verwachtingen voor de toekomst. Wethouder Van der Geld zegt open te staan voor nieuwe suggesties vanuit de horeca en roept iedereen op met goede plannen te komen.

Van der Geld en Kuenen gaan in Focus ook in op de plannen voor de Bossche Zomer, waarin kleinschalige culturele activiteiten weer een kans krijgen.