advertentie Banner Trined

'Tijdelijke parkeerplaats lost probleem niet op'

Sinds afgelopen donderdag ligt er achter het Weijen in Nistelrode een tijdelijke parkeerplaats, maar deze lost het probleem met parkeren niet op volgens de dorpsraad.

Arie Kemps van de dorpsraad Nistelrode ziet ontwikkelingen in het dorp die niet gunstig zijn voor de parkeergelegenheid. Zo komen er bij de Kruidvat een Poolse supermarkt en een frietzaak. “Ik zie daar straks problemen”, doelt Kemps op de beperkte parkeermogelijkheid. Hij is namelijk bang dat automobilisten hun auto niet kwijt kunnen omdat ook de vele parkeerplekken van modeketen Van Tilburg Mode & Sport bezet zijn vanwege winkelend publiek.

In Nistelrode wordt er als het gaat om parkeerproblemen vaak gewezen naar Van Tilburg. “We zijn een van de veroorzakers”, geeft Peter van Tilburg toe. “Wel zorgen we zelf goed voor onze parkeerplaatsen. We hebben er vijfhonderd en er worden er nog honderd aangelegd.”

Tijdelijke parkeerplaats
Vanwege de werkzaamheden in het dorp die parkeren lastiger maken, heeft Van Tilburg de gemeente verzocht om een tijdelijke parkeerplaats aan te leggen achter het Weijen. De gemeente reageerde snel, maar het inlichten van de Nistelrodenaar laat volgens Kemps te wensen over. “Ik heb het beeld dat mensen die hier aangrenzend wonen bericht hebben gehad, maar dat is een beperkte groep. De rest van het dorp is niet op de hoogte gesteld. De gemeente had beter kunnen communiceren”, aldus Kemps.