advertentie Banner SNLR.nl

Tiny Forest aangelegd in Rosmalen

In het Johan van Vladerackenpark in Rosmalen is dinsdag een Tiny Forest, een klein bos, aangelegd. Het is een initiatief van gemeente Den Bosch, IVN natuureducatie en één buurtbewoner.

Het bos is zo'n 400 vierkante meter groot en er worden 1200 bomen geplant. 

Leerlingen van basisscholen De Hobbit en De Sprong mochten de eerste bomen planten. Inmiddels weten de basissschoolleerlingen precies hoe dat in zijn werk gaat. "Eerst graaf je een gat. Vervolgens doe je de boom erin en zorg je dat de wortels goed zitten. Dan maak je het gat dicht", aldus 7-jarige Roos en 8-jarige Nikki.

De kinderen mogen niet alleen meehelpen, maar het wordt ook een plek waar ze les kunnen krijgen over de natuur. "Wij vinden het belangrijk dat als we een Tiny Forest planten dat er vanuit de buurt binding is met het bos. Daarom laten we bijvoorbeeld kinderen meehelpen met het aanleggen", vertelt Jeffrey Raymakers van IVN natuureducatie. 

Ook zijn er houtstammen geplaatst waar mensen even kunnen zitten en genieten van de natuur.

Een van de initiatiefnemers van het bos is buurtbewoner Martijn van Riet. "Ik ben heel trots dat ik het bos nu zie groeien. En ik kan niet wachten tot ik met mijn kinderen kan kijken naar de insecten, vogels en andere dieren die er gaan rondscharrelen."