advertentie Banner Trined

Toch een beetje carnaval dit jaar in Heeswijk-Dinther

Geen carnavalsoptochten en geen nieuwe prins of prinses in Heeswijk-Dinther, maar wel de traditionele pronkzitting. En dus is er toch een beetje carnaval te vieren dat dit jaar het motto 'op zunne kop' krijgt.

Lang dacht het bestuur van Stichting Carnaval HDL na over alternatieven voor het grootse carnavalsfeest. Door de coronacrisis zag het bestuur zich genoodzaakt om het feest anders aan te pakken dan normaal. Uiteindelijk bleek dat niet alle activiteiten door konden gaan, ook niet op een aangepaste manier. "Voor de openbare activiteiten hebben we moeten constateren dat de veiligheid niet gewaarborgd kan worden", meldt het bestuur van Stichting Carnaval HDL. En dus is er dit jaar geen carnavalsoptocht en wordt er ook geen nieuwe prins of prinses benoemd.

Voor alle besloten activiteiten worden de opties nog open gehouden. De pronkzitting zal dus gewoon door kunnen gaan. "Deze zullen we volgens de huidige wetgeving voorbereiden, en volgens de dan geldende maatregelen uitvoeren", laat het bestuur weten. Stichting Jeugdcarnaval HDL is nog in beraad over de mogelijkheden van het jeugdcarnaval.