Toch een Sambafestival in 2020, dankzij hulp van CMO

Het drukbezochte Sambafestival in Oss keert deze zomer alsnog terug. Dale Caña was van plan het eens per twee jaar te houden, maar dankzij hulp van Centrummanagement Oss (CMO) komt er dit jaar nog een zesde editie.

De twee kartrekkers van het Sambafestival vonden dat de organisatie erg veel tijd en moeite kostte. Bandleider Eric Verhagen moest door gezondheidsredenen bovendien een stapje terug doen. "We doen het goed of we doen het niet", was zijn uitgangspunt voor 2020. En daarom besloot de samba percussieband 2020 over te slaan.

Maar Centrummanagement Oss hielp hen uit de brand. Ze willen Verhagen en zijn compagnon Roy Paalman bijstaan met kleine dingetjes, zoals het aanvragen van een vergunning, de planning en het verzorgen van de meer dan honderd bandleden die actief zullen zijn op het festival. Zodoende kan het Sambafestival in 2020 alsnog doorgaan. "Het lijkt peanuts, maar het is net de drempel die we nodig hadden. Het neemt een hele hoop stress uit handen", vertelt Verhagen. Het grootste deel van de organisatie blijft dus voor rekening van Dale Caña. 

"We ondersteunen het Sambafestival al enige tijd financieel. Het is een populair festival, dus we vonden het wel passend om ons steentje bij te dragen", laat Jack van Lieshout van CMO in een reactie weten. 

Het Sambafestival trekt ieder jaar meer bezoekers naar de Osse Heuvel. Afgelopen zomer kwamen in het betreffende weekend ruim 10.000 bezoekers naar de stad. Het is de bedoeling dat de komende editie iets groter van opzet wordt. Op zaterdag 27 juni zal er in de avond al sambamuziek klinken bij de terrassen op de Heuvel. De volgende dag zullen in de hele binnenstad optredens zijn van artiesten in het Braziliaanse feestgenre.

advertentie <p>Banner Woonboulevard Oss midden dec19</p>

Lees ook deze artikelen