Definitief geen disco of kroeg in het Gasthuiskwartier, gemeente overweegt maatschappelijke of culturele functie

Er komt definitief geen discotheek of kroeg in het Regentenhuis en de Oude Apotheek in het Gasthuiskwartier. Wel is een restaurant, culturele of maatschappelijk instelling denkbaar op deze plek.

In de Oude Apotheek en het Regentenhuis komt definitief geen horeca in de vorm van een café of disco. Dat besluit nam de gemeenteraad dinsdagavond. De plannen zijn nog niet helemaal van tafel, want een restaurant of horecazaak die overdag open is, zijn nog wel denkbaar. Daarnaast heeft de gemeente de optie van een culturele of maatschappelijke instelling op de begane grond van de panden ook toegevoegd.

Bezwaar buurtbewoners

Eerder deze maand maakten zo’n veertig buurtbewoners bezwaar tegen de komst van een discotheek of kroeg in hun stille buurt. Buurtbewoners Ankie Til liet eerder weten: “Wonen in de binnenstad betekent niet dat je naast een biertent wil wonen. Er is zelfs vastgesteld dat het Gasthuiskwartier een dwaalgebied is. Wij zijn dan ook zeer verbaast dat de gemeente dit überhaupt in overweging neemt.”

De gemeenteraad gaat eerst met de buurtbewoners in gesprek over het nieuwe voorstel, voordat een definitief besluit wordt genomen.