advertentie Banner SNLR.nl

Toch nog promotie voor Berghem Sport

Het eerste elftal van Berghem Sport promoveert toch naar de eerste klasse. Dat maakte de KNVB dinsdag bekend aan de club.

“Promotie, dat is een leuke impuls voor de club”, zegt voorzitter Gerard Broers. Het elftal stond tweede in de tweede klasse en onlangs kreeg de club nog te horen dat er vooralsnog geen sprake was van promotie. Maandag kwam de KNVB op die mededeling terug en dat was niet geheel onverwacht. “Ik kreeg eerder al appjes dat we goed moesten opletten. Schijnbaar heeft de KNVB fouten gemaakt met de rekenmethodiek om wel of geen promotie toe te kennen. Toen hoopte ik al op promotie en het is mooi dat dat nu toch gebeurd is.”

Voor Berghem Sport is de promotie bijzonder, want de club speelde nog nooit in de eerste klasse. “Dit is onze eerste keer. De eerste klasse wordt een uitdaging en ik ben benieuwd waar onze grens ligt”, zegt Broers over het hogere niveau.

De promotie zorgt bij Broers niet alleen voor een opluchting, maar ook voor nieuwe onzekerheid. “Die promotie is wel leuk, maar ik wil wel zekerheid dat Berghem Sport in de goede competitie terechtkomt. Eerder in de tweede klasse speelden we veel in Limburg. Daar hebben we geen kleur en smaak mee als je snapt wat ik bedoel.” Daarom hoopt Broers dat het team ingedeeld wordt in de competitie met onder andere sv TOP, HVCH en Erp.

De competitie-indeling voor het komende seizoen maakt de KNVB later bekend.