advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Toch promotie voor FC de Rakt

Terwijl O.S.S. ’20 definitief niet mag promoveren van de KNVB, gaat FC de Rakt uit Uden wel een niveau hoger voetballen.

De reden dat FC de Rakt wel kan promoveren is een fusie in de vierde klasse. SCV uit Velp verdwijnt daaruit omdat het met Estria uit Escharen en GVV uit Grave opgaat in de nieuwe vereniging EGS’20. Trainer Eus Marijnissen had daar stiekem al op gerekend. "We zijn uiteindelijk ook terecht beloond, kijkend naar de stand", zegt Marijnissen. De club had om precies te zijn twaalf punten voorsprong en een positief doelsaldo van dertig. "Het team heeft heel erg geïnvesteerd in de trainingen, met een goede opkomst en energie."

Een heel ander gevoel heerst bij O.S.S. '20. Toen de KNVB bekendmaakte dat er geen promoties en degradaties werden doorgevoerd, was de sfeer al gelaten. Maar nu het bezwaar van de club is afgewezen, omdat niemand uit de tweede divisie wil degraderen, is het realiteit. Aanvoerder Rick van der Leest had er al op gerekend. "Cambuur en De Graafschap promoveren ook niet naar de Eredivisie. Dus dan zal het voor ons ook wel niet mogen", was zijn gedachte. 

De coach van FC de Rakt had het terecht gevonden als O.S.S. '20 gepromoveerd was. "Ze hebben net als ons bewezen dat ze een klasse hoger kunnen spelen, gezien de kwaliteit van de spelers. Ze hebben net als ons veel energie in de ploeg gestoken", zegt Marijnissen. "Het is balen. We moeten er mee leven en vol goede moed doorgaan naar volgend seizoen", aldus Van der Leest.