advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Toekomst BeerMate door corona aan een zijden draadje: ‘Zonder steun gaan wij het niet redden’

De jonge Bossche start-up BeerMate ontwikkelde een ‘biermachine’, die bier schenkt zonder dat er een barman aan te pas hoeft te komen. Vanwege de coronacrisis is de toekomst van BeerMate nu erg onzeker.

De start-up, begonnen als spontaan idee van een paar Avansstudenten, ging na de zomer officieel van start. Met medewerkers, een kantoorruimte en zelfs stagiaires, werd BeerMates een professionele club. Maar corona bleef voor de jongens roet in het eten gooien. “Alles is natuurlijk nog dicht, en zal voorlopig ook nog wel dicht blijven. We zijn er bang voor dat we het op deze manier niet gaan redden. Zonder steun komen we denk ik de winter niet door”, vertelt mede-eigenaar Ralph Bethlem.

Het idee van de BeerMate, is een bar zonder barman. “We wilden wat doen met die wachtrijen voor de bar bij festivals, voetbalwedstrijden en andere evenementen. Met de BeerMate krijg je volledig contactloos je biertjes, zonder dat er een persoon aan te pas hoeft te komen”. Maar die evenementen zijn al sinds maart geen onderdeel meer van de samenleving, en de vooruitzichten zijn slecht.

“We kunnen ook nergens aanspraak op maken, omdat we een bedrijf zijn dat na of tijdens de crisis pas ‘echt’ begonnen is. Maar zonder steun redden we het niet. Ik denk dat we dan in 2021 de BeerMate maar in de garage moeten parkeren, totdat de industrie misschien wel weer aantrekt”.